Зареєстровано землетрус з території Румунії 14.02.2023

14 лютого 2023 року Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус з параметрами:

 Дата

Час в джерелі (київський)

Координати джерела

Магнітуда

(за шкалою Ріхтера)

Місце джерела

широта

довгота

14.02.2023

15:16:51

45,07 пн.ш.

23,23 сх.д.

5,7

Румунія

14 лютого 2023 року о 15:16:51 (за київським часом) Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус з території Румунії, магнітудою 5,7 (за шкалою Ріхтера). За класифікацією землетрус відноситься до сильних.
Більшість людей злякані і вибігають з приміщень. Багато людей із зусиллям тримаються на ногах. Коливання відмічаються водіями окремих автомобілів. Можливі порушення стиків трубопроводів, тріщини в кам'яних загородженнях. Окремі випадки зсувів на піщаних та кам`яних берегах річок. Землетрус з такими енергетичними характеристиками не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури України. Коливання можуть відчуватися населенням південних та західних областей України, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.
Результати обробки даних надані до центральних органів державної влади, міжнародних сейсмологічних центрів та іншим споживачам інформації.
Якщо ви відчували землетрус, залиште повідомлення про ваші відчуття за посиланням https://gcsk.gov.ua/ya-vidchuv-zemletrus/ це допоможе нам в уточненні енергетичних параметрів землетрусу.